Livshjulet

At have værdier i livet er vigtigt, blandt andet når du skal vælge hvem eller hvad du vil bruge din tid på. På den måde får du nemmere ved at finde ud af, hvad dine mål er, og hvordan du når dem.

Værdier gør livet nemmere

Når du er klar over hvilke værdier du sætter pris på, får du nemmere ved at finde en retning i dit liv. Du bliver bedre til at træffe gode beslutninger, og ikke mindst bliver den måde du ser dig selv på bedre. Din selvtillid og din selvrespekt vil gro, og du vil blive bedre til at bevare roen når du er under pres.

Livshjulet giver dig overblik

Du har forskellige områder af dit liv, som er mere eller mindre tilfredsstillet hos dig. Når du udfylder dit eget livshjul, får du pludselig overblik over, hvad der kan trænge til at blive set på, og hvad der er godt. For at få et overblik over dit eget livshjul, gør du følgende:

  • Udfyld livshjulet ved at se på, hvor tilfreds du er med hvert af dine livsområder. 10 er super tilfreds, mens 1 er utilfreds.
  • Se nu på dit livshjul. Hvad tænker du om det? Ser det ud som du regnede med?
  • På de steder du har scoret højest, kan du tænke over, hvad det bedste er ved det. Hvad er det for et behov du får opfyldt? Kan der være et andet behov bagved, som er vigtigere?
  • På de lavest scorede områder kan du se på, hvad der mon skal til for at forbedre din score. Det kan også være, at der er et behov som bliver overset? Hvor vigtigt er området for dig?

Hent Livshjulet